Ben jij Europa de baas?! Een festival voor de Europese verkiezingen

Ongeveer 100 jongeren kwamen samen tijdens het festival `Ben jij Europa de baas?!´voor een avond vol debat, inspiratie, ontmoetingen met jongeren, foto´s maken in een photobooth en karaoke. Het festival was een groot succes!

NEDERLAND1.jpg

Het evenement zette jongeren en partners in de schijnwerpers:

  • Rogier Elshout - een professionele debatleider - zorgde voor een interactieve avond door het publiek bepaalde vragen te stellen die ze via hun telefoon konden beantwoorden en door vervolgens willekeurig mensen `waarom´ te vragen.
  • De Kiesmannen - een groep van drie politiek geëngageerde studenten die door middel van humor uitlegden hoe de Europese politiek in elkaar zit en de aanwezigen klaarstoomden voor stembus.
  • De Nationale Jeugdraad (NJR) - zij vertegenwoordigen de jongeren in Nederland in verschillende arena´s en laten zien waar jongeren zoal invloed op kunnen uitoefenen, waaronder op de Europese instellingen. NJR modereerde deze avond het debat tussen verschillende politieke jongerenpartijen.
  • Daarnaast waren er een aantal jeugdorganisaties die hun plannen en ideeën om meer jongeren naar de stembus te krijgen hebben gepitcht. De jury wees Y Vote aan als winnaar. Y Vote is naar huis gegaan met een prijs die hen helpt hun ideeën waar te maken.

Er was veel aandacht voor `Ik stem deze keer´ en hoe mensen kunnen bijdragen als vrijwilliger in de aanloop naar de Europese verkiezingen.

NEDERLAND2.jpg