Campaign Academy

Op 25 januari vond de Campaign Academy plaats: een interactieve dag waarop de aanwezigen belangrijke communicatievaardigheden opdeden die in veel verschillende situaties van pas kunnen komen, zo ook in de aanloop naar de Europese verkiezingen.

De sfeer zat er meteen goed in en de deelnemers begonnen vol energie aan de dag. Nadat Stephen Clark (campagneleider) de aanwezigen had toegesproken, werd de groep in drieën gesplitst en kregen de aanwezigen in kleine groepjes training van professionele en ervaren trainers.

De deelnemers leerden hoe ze een goede en overtuigende pitch kunnen neerzetten. Een essentieel onderdeel van pitchen is uiteraard het met overtuigingskracht en zelfverzekerdheid spreken en te laten zien dat je 100% achter je woorden staat. Er was een zichtbare (of eigenlijk hoorbare...) vooruitgang geboekt aan het einde de sessie: het pitchen ging een stuk efficiënter en overtuigender.

Daarnaast kregen de deelnemers training in hoe je campagne kunt voeren. Ze vergeleken best en worst practices, leerden over de inhoud van een campagne en dat er verschillende punten zijn die je uitgewerkt moet hebben als je een succesvolle campagne wilt voeren, waaronder: `Wat drijft je?´, `Wie wil je bereiken?´, `Waar ben je goed in?´, en `Waar is je doelgroep?´. Zolang je de campagne dicht bij jezelf houdt maak je meer kans om de mensen te bereiken die je wilt bereiken.

Na een dag vol informatie, plannen smeden om meer mensen te informeren in de aanloop naar de verkiezingen en veel oefenen, lieten de deelnemers de opgedane kennis tijdens een gezellige borrel bezinken. Het was een geslaagde dag!

Vind je het jammer dat je niet de Campaign Academy kon zijn? Treur niet! We organiseren binnenkort een tweede sessie. Houd onze evenementenpagina dus goed in de gaten....