Opening Europafestival

Ook in sleutelstad Leiden is Brussel dichterbij dan je denkt. Overal vind je verbintenissen tussen Leiden en Europa, of het nu gaat om onderwijs, gezondheidszorg of het bedrijfsleven. Europese studenten en toeristen weten Leiden te vinden. En andersom reikt de invloed van Leiden tot ver in Europa. Toch is de verbondenheid tussen beide niet altijd zichtbaar. Hoog tijd om daarover in gesprek te gaan. Zodoende organiseert Rijksmuseum Boerhaave in samenwerking met de Gemeente Leiden en het Europa Instituut een reeks bijeenkomsten rondom Europa en Leiden in aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen in mei.

De opening van het Europafestival vindt op 31 januari plaats in Rijksmuseum Boerhaave en gaat over het thema wetenschap. Aan de hand van de tentoonstelling `Herman Boerhaave en de Gouden Eeuw van de wetenschap´ vertelt conservator Tim Huisman hoe Herman Boerhaave ‘leermeester van Europa’ werd. Rector magnificus Carel Stolker zal vervolgens stilstaan bij de hedendaagse relatie tussen Leiden en Europa op het gebied van wetenschap.

Tijdens de opening zal informatie aanwezig zijn over de `Ik stem deze keer´-campagne.

De inloop is vanaf 19:00u en de opening begint om 19:30u. De data van de maandelijkse bijeenkomsten zullen zo spoedig mogelijk op deze website verschijnen.

RSVP nu en reserveer jouw gratis plekje via de link in de bevestigingsmail. Wees er snel bij want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Wanneer

-

Waar

Rijksmuseum Boerhaave
Lange St Agnietenstraat 10
Leiden 2312 WC
Netherlands

Contact

Anniek Mueller

Kom je ook?