Werk en werkloosheid: Grenzen en mogelijkheden

Limburg, centraal gelegen in de Euregio met buurlanden België en Duitsland vlakbij, kampt al jaren met een grote jeugdwerkloosheid. Europa vindt het belangrijk om te investeren om grensoverschrijdende mogelijkheden voor jongeren te creëren. Daarom organiseert het Bureau van het Europees Parlement in Nederland in de aanloop naar de Europese verkiezingen  op 4 februari een lunchbijeenkomst over (jeugd)werkloosheid en grensoverschrijdend werken.

Tijdens deze lunchbijeenkomst gaan we met belanghebbenden en organisaties in het veld de diepte in met als centrale vraag: ‘Welke EU-initiatieven moeten worden genomen om de jeugdwerkloosheid in Limburg terug te dringen en om barrières voor grensoverschrijdend werken weg te nemen?’

Programma

11:30 - Ontvangst met koffie en thee
12:00 - Rogier Elshout interviewt o.a. Jeroen Lenaers (Europarlementariër), Martijn van Helvert (lid Tweede Kamer), Jordy Clemens (Wethouder Heerlen) en Rik Dehollogne (Wethouder Hasselt)
12:30 - Aan kleine tafels met politici, jongeren, werkgevers en grenswerkers praten we door. Eerst over de uitdagingen, daarna over de oplossingen. Tussendoor kijken we naar een paar praktijkvoorbeelden.
14:00 - Resultaten
14:30 - Einde

Reserveren

RSVP nu en reserveer jouw gratis plekje via de link in de bevestigingsmail en geef meteen door of je een dieet of allergie hebt. Wees er snel bij want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Wanneer

-

Waar

Hogeschool Zuyd Maastricht
Brusselseweg 150
Maastricht 6217 HB
Netherlands

Kom je ook?