De Grote Europashow

Op 11 februari vond in een uitverkocht Paradiso De Grote Europashow plaats. Tijdens deze avond namen De Kiesmannen het publiek mee op een interactieve reis door de Europese Unie om de aanwezigen klaar te stomen voor de Europese verkiezingen op 23 mei.

Er werd in sneltreinvaart uitgelegd hoe de Europese Unie werkt waarbij diverse Europese mythes onder de loep werden genomen. Daarnaast gaven journalisten Hella Hueck en Caroline de Gruyter hun visie over de kosten en baten van de Europese Unie en de geopolitieke situatie. Tevens was Tony Agotha, adviseur van Eurocommissaris Frans Timmermans, aanwezig om diverse vragen uit het publiek te beantwoorden.

De Kiesmannen openden met een rap en sloten af met de lancering van de Prove Them Wrong-campagne. Dit gebeurde in samenwerking met Tim Hofman en andere partners, waaronder Are We Europe, VoxPop Foundation, ODB en Paradiso. Deze campagne is bedoeld om meer jongeren naar de stembus te trekken.

Na afloop werd er gedanst op Europese hitjes en nagepraat over de show. Het was een groot succes! De aftermovie wordt binnenkort op deze website geplaatst.

3