Leids Europafestival | State of health in the EU

Op 28 februari zal het tweede evenement in de reeks van het Leids Europafestival plaatsvinden, waarbij stil wordt gestaan bij de “State of health in the EU”, gericht op geneesbare leefstijlziekten waar bijna heel Europa onder lijdt.

Zulke “leefstijlziekten” (bijv. diabetes type 2) veroorzaken veel leed en kosten de maatschappij ook nog eens veel geld, niet alleen bij ons maar in heel Europa. Zo heeft de Europese Unie onlangs, in samenwerking met de OECD, een rapport over gezondheid(szorg) gepubliceerd. Ook problemen op dit gebied kwamen aan bod, problemen waarvan leefstijlgeneeskunde aan hun oplossing kan bijdragen. Met andere woorden: het huidige zorgstelsel heeft aanpassingen nodig! Een nieuw systeem, van ‘care’ naar ‘cure’, van spreekkamer naar huiskamer en eigen regie over de gezondheid.

Prof. Hanno Pijl zal gedurende deze sessie in het LUMC stilstaan bij de wetenschappelijke achtergrond van deze zogeheten leefstijlgeneeskunde en bepleit de kracht van voeding en leefstijlverandering om diverse chronische ziekten te genezen.

De inloop is vanaf 18:30u en het evenement begint om 19:00u. RSVP nu en reserveer jouw gratis plekje via de link in de bevestigingsmail.

Tijdens dit evenement is informatie aanwezig over de `Ik stem deze keer´-campagne.

Tot dan!

Wanneer

-

Waar

Leiden University Medical Center (LUMC)
Hippocratespad 21
Collegezaal 4
Leiden 2333 ZD
Netherlands

Contact

Daniël Meijer

Kom je ook?